4 Şubat 2011 Cuma

Minnoş Anne Oldu


Merhaba,

"Minnoş Anne Oldu" Aysel Gürmenin özel konulu kitaplar dizisinde yer alan bir kitabı.

Kahramanımızın kedisi Minnoş, bir gün ortadan kayboluyor. Birkaç gün sonra, yanında bir arkadaşı ile birlikte çıkageliyor. (Yoksa kocası mı demeliydim) Bir süre sonra kedinin karnı büyüyor ve tam beş tane yavrusu oluyor.

Kitap, bir kedi üzerinden, iki kişi birbirini çok sevdiğinde yavrularının olabileceğini, yavruların anne karnında büyüdüğü ve bir süre sonrada dogduklarını anlatmaktadır. Hatta çocuklar o kadar dikkatli ki çok daha fazla anlamlar çıkartabiliyorlar. Mesela benim oğlum, bir sayfadan sonra Sarman'ın  (Minnoş'un arkadaşının) neden gözükmediğini, nereye gittiğini sordu.

Bence bu tür konularla ilgili çok incelikli ve okul öncesi çocukların anlayabileceği şekilde bilgi veren bir kitap. Tavsiye ederim.


Kitap Adı : Minnoş Anne Oldu
Yayınevi : Uçanbalık Yayınları
Yazan : Aysel Gürmen
Resimleyen : Mustafa Delioğlu
Yaş Aralığı : Belirtilmemiş
Fiyatı : 5,5 TL





2 yorum:

  1. Merhabalar. Bu kitapla ilgili herhangi bir yorum yapmayacağım ama size bir sorum olacak. ODTÜ yayıncılığın kitaplarını okudunuz mu yada bu konuda herhangi bir fikriniz var mıdır acaba? Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. merhaba,

    Evet okudum. Elimde "renkli kalemler ve ben" isimli ODTÜ yayıncılığa ait bir kitapta var. Bir sonraki tanıtacağım kitapta bu olsun. Bu kitap, Bologna çocuk kitapları fuarında 2004 yılı kazananı olmuş. Ayrıca bu kalitedeki bir kitap için fiyatı da çok uygun.

    YanıtlaSil