13 Ocak 2011 Perşembe

Karlı Bir Gün

Merhaba,

Tübitak'in bu kitap serilerini çok seviyorum. ( Hepsini sevdiğim için 0-6 yas grubu almadığım kitabı kalmadı.)
Bazen iyi ve kalite şeyleri parayla birebir esleştiririz. Üretici olarak, iyi bir şey yapmak için yüksek maliyetlere katlanmak, tüketici olarak da bunlara sahip olabilmek için yüksek fiyatlar ödemek zorundaymışız gibi hissederiz. Oysa ki Tübitak yayınları bana, bunun her zaman geçerli olmadığını, kalitesiz şeyler üretme bahanesinin parasızlık olmadığının, tüketici açısından da kaliteli şeyler almak için her zaman çok para vermemizin gerekmediğinin  kanıtıymış gibi gelir.
Oğlumun ilk kitaplarından biriydi. Hem mevsimler konusunda bilgilensin diye, hem de kendi yaşadığı olaylarla ilgili kitap okumaktan hoşlandığı için almıştım.
Kitap " Neden kar yağdığını hiç merak etmiş miydiniz?" sorusuyla başlıyor ve kar yağışıyla beraber çevremizde oluşan değişiklikleri anlatıyor. 

Kitap Adı : Karlı Bir Gün (ciltsiz )
Yayınevi : Tübitak
Yazan : Anna Milbourne
Resimleyen: Elena Temporin
Çeviren : Seyma Bayrak
Yaş Aralığı : 3-6 yas
Fiyatı : 4 TL





2 yorum:

  1. Merhabalar.
    Ben ve kızlarım da Tubitak Yayınlarının kitaplarını ve de Meraklı Minik dergisini severek takip ediyoruz.Ve çok merak ettiğim konulardan birisi fiyatlarının neden bu kadar uygun olduğu. Acaba devlet destekli oluşundan mı yoksa diğer yayınevleri bizleri kandırıyor mu?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    İnanın sebebini ben de bilmiyorum.Caillou veya Atakan serisi gibi serilerde çok uygun fiyatlara satılıyor. Okuma alışkanlığı okul öncesi dönemde atıldığına göre, bu dönem çocuklarının kitaplara ulaşma konusunda bir sıkıntı çekmemeleri sağlanmalı. Eğer bunun sebebi yayınevleri üzerindeki maliyet baskısıysa bu azaltılmalı, eğer sebep yayınevinin yüksek kar elde etme çabasıysa bu kontrol altinda tutulmalı. Sonuçta cocuklarımız kitaplarına ulaşabilmeli.
    Yorumlarinizi paylastiginiz icin tesekkur ederim..

    YanıtlaSil