12 Ocak 2011 Çarşamba

Kafasına Edeni Bulmaya Çalışan Küçük Köstebeğin Hikayesi

Merhaba

Hayatımda hiçbir kitabı böyle kahkahalar atarak okuduğumu hatırlamıyorum. Kitabın konusu malum şey olunca yazımda bol bol ( kibarcası ) dışkı kelimesi geçecek. İnşallah bu sizde bir rahatsızlık uyandırmaz. Kitap oğlumun tuvalet eğitiminde de kullandığım bir kitap oldu. Çünkü bize malum şeyle ilgili konuşacak bol bol malzeme verdi. Kaka yapmanın doğal bir şey olduğu ve her canlının kaka yaptığını bilmenin çocuğu rahatlattığını düşünüyorum. Konuyu ele alış biçimi ve kurgusuyla benden tam puan aldı. Kitabın konusu şöyle ;

Bir gün kahramanımız köstebek, kafasını yuvasından çıkardığında kafasına bir dışkı konuveriyor. Köstebek bu işe çok kızıp bunu yapanı bulmak için etrafta dolaşmaya başlıyor. Önce oradan uçarak geçen güvercine sonra ata, tavsana, keçiye, ineğe, domuza "kafama eden sen misin ?" diye soruyor. Her biri kaka yaparak kendi dışkılarını gösterip köstebeğin kafasına edenin kendileri olmadığını kanıtlıyorlar. O sırada köstebek bu konunun uzmanı olan iki kara sinek görüp onlardan yardım istiyor. Sineklerin incelemeleri sonucunda köstebeğin kafasındaki kakanın sahibinin "kocabaş" köpek olduğu tespit ediliyor. Sıra köstebeğin kaka yapmasına geliyor.

Kitap Adı : Kafasına Edeni Bulmaya Çalışan Küçük Köstebeğin Hikayesi
Yayınevi : İletişim Yayınları
Yazan : Werner Holzwart/Wolf Erlbruch
Çeviren : Bahar Siber
Yaş Aralığı : Belirtilmemiş
Fiyatı : 12 TL











2 yorum:

  1. Bizimkilerin de favori kitabıydı.. sonra Can yayınlarından çıkan Kaka kitabı pabucunu dama attı:D

    YanıtlaSil
  2. Ahh bu kitap Turkceye cevrilmis mi?Cok sevindim.Cok faydali bir kaynak:)Bize arkadasimiz Noel hediyesi olarak almis ancak kitabin sayfalarini hic karistirmamis.Kizim kitabi,acip ondan okumasini isteyince yuzu sekilden sekile girmisti.

    Hem hikayesine bayilmistim o zaman hem de arkadasimin sekilden sekile girmesine:)

    YanıtlaSil