7 Ocak 2011 Cuma

Aç Tırtıl

Merhaba,

Aç tırtıl bize yumurtadan güzel bir kelebeğe dönüşünün hikayesini anlatıyor. Bunu yaparken gece-gündüz kavramı, haftanın günleri, sayı saymak ve yiyecek isimleri öykünün içerisine öyle bir doğallıkla serpiştirilmiş ki siz bunları öğrettiğinizin, kültürlü kurdunuz ise öğrendiğinin  farkına varmayacak.

Kitabın arkasında 3 mart 2010 İngiliz Telegraph gazetesinde anne babalar arasında yapılan bir araştırma sonuçlarına gore ( araştırmanın hangi ülkede yapıldığı belirtilmemiş ancak muhtemelen İngiltere veya Amerika ) en beğenilen kitap seçildiği yazmaktadır.

Asağıya bu kitap kaynak olarak kullanılarak Michael Sajewski tarfından hazırlanmış bir animasyonu da ekledim.

Tavsiye ederim.

Kitap Adı : Aç Tırtıl
Yayınevi : Mavi Bulut
Yazan : Eric Carle
Çeviren : Fatih Erdoğan
Yaş Aralığı : Belirtilmemiş
Fiyatı : 12 TL




2 yorum:

  1. ilginçtir, yere göğe koyulamayan bu kitaba ayılıp bayılmadı kitap aşığı oğlum.Evet, güzel; ama aman aman bir kitap olmadı bizim için hiçbir zaman.

    YanıtlaSil
  2. merhaba,
    hosgeldiniz. yorumlarınız icin cok tesekkur ederim. kitapların herkes uzerinde etkisi cok farklı oluyor. ozellikle cocuklar soz konusu oldugunda. oglumun tavsiyeler uzerine, begenerek aldıgım bazı kitapları hic okutmadıgı bile olmustur. Bazısında da bir iki sayfaya takılıp orayı okutmadıgı da oldu.
    Bizde kitap okumayı da almayı da seviyoruz. ( özellikle de ben ) Ayrıca insana ne kadar çok kitap alıyorum her yer kitap doldu gibi geliyor ama alınan oyuncaklara baktıgınızda (ve kullanım suresini de dikkate alırsanız) kitaba verdiğim para helali hoş olsun..
    sevgiler...

    YanıtlaSil