10 Aralık 2010 Cuma

En Güzeli Benim Evim

Merhaba,

Çocukların, minik tilkicik ve baba tilkinin rehberliğinde doğayı, mevsimleri ve yuva kavramını öğrenebilecekleri, çizimleri ve baskı kalitesi ile de çocuğun görsel yönünü de zenginleştirecek bir kitap.
Minik tilkicik ve baba tilki doğada bir geziye çıkarlar. Yüksek dallarda yuva yapmış ispinoz hanimin yuva yapma şarkisini dinlerler. Gezi esnasında, bahar temizliği yapan sincabı, dikenli çalıların arasında uçuşan kelebekleri, otların arasındaki fareyi, uçuşan yusufçuğu, balıkların yaşadığı ıslak ve soğuk dereyi, kovuğunu ve tünellerini temizleyen köstebeği, tavşanları görürler. Sonra kazarak kendilerine de bir yuva yaparlar ve minik tilkicik yuvalarının yüksek bir ağacın tepesinde yada dikenli bir çalının içinde olmamasına yada soğuk ve ıslak bir akıntının içinde ya da farenin evinde ya da karanlık bir köstebek yuvasında ya da kalabalık bir tavşan deliğinde olmamasına sevinir. Çünkü onun için bu ev bütün evlerin en güzelidir. Çünkü bu ev onların evidir.

Kitap Adı : En Güzeli Benim Evim
Yayınevi : Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Yazan : Janet Bingham
Resimleyen : Rosalind Beardshaw
Yaş Aralığı : Yaş siniri belirtilmemiş
Fiyatı : 13 TL

Alıntı ;

" O gece minik tilkicik yeni kazdıkları yuvalarından dışarı baktı. Mutlulukla gülümseyerek, "Bu ev mükemmel," dedi. Baba tilki, "Evet," diyerek onayladı ve oğluna sıkıca sarıldı. " Bu ev bütün evlerin en güzeli. Çünkü bu ev bizim evimiz."








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder