23 Aralık 2010 Perşembe

Limon Ağacının Şarkısı

Merhaba,

Sevdiğim kitapları başkasına ödünç bile vermek istemem. Başına bir şey gelirse üzülürüm, yerine yenisini alsam da, benimkisi olmayacağı için, yerini doldurmayacakmış gibi gelir. Sanki okurken sayfalarının arasına benden bir şeyler sinmiş gibi. Çocuğumun bazı kitapları var ki, onlar içinde aynı şeyleri hissediyorum. İşte bu kitapta bunlardan biri. Böyle bir yaratıcılık karşısında ne diyebilirim ki; hem yazarı hem çizeri tebrik ederim.
Bir limon ağacının büyüme serüveni, akıcı bir şiir seklinde, her bir sayfası bir tablo özeniyle resmedilerek anlatılmış.

Kitap Adı : Limon Ağacının Şarkısı
Yayınevi : KidzR
Yazan : Arslan Sayman
Resimleyen : Deniz Üçbasaran
Yaş Aralığı : 4+
Fiyatı : 9,5 TL

Alıntı ;

Çocuklara seslendin
"Buraya gelsenize
Paylaşmak istiyorum
Duygularımı sizle

Ne zor şeymiş büyümek
Siz de biliyorsunuz
Ama büyüdüm işte
Siz de görüyorsunuz

Birazcık sabredince
Güzelce beslenince
Biraz sevgi görünce
Hemen büyüyorsunuz."









1 yorum:

  1. Çocuk edebiyatına bayılıyorum. Oğlum sayesinde daha bir haşır neşir olma fırsatım oldu. Oğlum 3 yaşında ve neredeyse üç rafımız doldu kitaplıkta. Millet şaşırıyor bana bir karış çocuğa bu kadar çok kitap alınır mı diye.(Ben çocuğuma dayatma yapmıyorum ki bayılıyor kitaplara) Hele de fiyatlarını görenler şok oluyor. Asıl ben onların bu tutumuna şaşırıyorum. Şaşırıp eleştiren insanların çoğu da eğitimci (!).

    Kitaplarımızı paylaşıyoruz arkadaşlarımızla; ama bazı arkadaşlar çocukları kitaba zarar verdi diye yenisini alıp veriyorlar içim cız ediyor.
    Oğlum hiçbir kitabına zarar vermedi şimdiye kadar bu da çok hoşuma gidiyor.

    YanıtlaSil